Alla inlägg den 20 september 2011

Av Mian - 20 september 2011 17:30

Många gör misstaget och undviker fett vilket är helt fel. Kroppen behöver fett för att förbränna! Ungefär 1/3 av kroppens energi bör vara i form av fett..


Exempel på livsmedel med bra fetter är avocado, linfrön, ägg, lax, nötter, ölkorv! Fettet innehåller fortfarande mycket energi så tänk på att inte frossa i dig utan ät lagom portioner och räkna gärna kalorierna. Om du skippar fettet helt kommer din kropp lagra och spara energi vilket snarare gör att du kommer att öka i vikt. Om du ska äta mejeriprodukter, ät gärna dom med mer fett och mindre kolhydrater! Vanlig youghurt är mkt bättre än lättyoughurt även om den innehåller lite mer kalorier, kolhydraterna är fortfarande lika många men fettprocenten är högre.


Kolhydrater dock,är inte alls lika viktigt för kroppen. För dig som du tränar hårt behöver kroppen ha en del kollisar för att kroppen ska fungera och återhämta sig, annars klarar den sig utmärkt utan under själva viktnedsprocessen.


Det tar ett tag för kroppen att ställa om sig på en diet utan kolhydrater så det kan vara tufft i början. Hungerkänslan kommer lätt och huvudvärk kan uppstå pga avv kroppen inte får det socker den är van vid. Men efter ett tag vänjer du dig och du kommer både bli piggare och känns dig bättre!

Av Mian - 20 september 2011 09:00

Tänk på att den mesta drickan innehåller mycket kalorier,  socker!


Juice och mjölk som är så nyttigt i sig, har fortfarande mycket kalorier. Ett glas= >100kcal. Om man tänker sig att man dricker ett glas apelsinjuice på morronen, 2 glas mjölk till lunch, ett glas saft på eftermiddagen och avslutar med ett glas måltidsdryck till kvällsmaten, då får du i dig drygt 500 kalorier! Hade varit ganska mycket mer värt att lägga dom på riktig och bra mat istället va? Mer mättande och mer protein & fett, passar perfekt för er som lätt blir hungriga.


Drick mycket loka, smaksatt vatten, kaffe, te & lightläsk. Koffein har en  liten positiv påverkan på förbränningen och ökad prestationen. Det påstås också att ljummet citronvatten ska vara bra?


Jag menar inte att man ska undvika juice/mjölk helt, ett glas ibland är okej.
Som sagt är detta endast ur viktsynpunkt

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Kämpar för att gå ner i vikt och få en snyggare kropp! Ni får följa min vardag, träning, kost, tips & tankar.

Sök i bloggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29
30
<<<
September 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards